Oumanido
Blijf op de hoogte en volg Nico en Ria
06 Juni 2019 | Luxemburg, Echternach
Onze rustdag in Hotel Sport & Welness Bel-Air in Echternach geeft ons vele redenen om hier een extra blog aan te wijden. Zoals de titel doet vermoeden gaat het over de eeuwige jeugd. Hendrik Groen heeft ons een inkijkje gegeven in zijn geheime dagboek: pogingen om iets van het leven te maken.
Zo ook ons motto: doe eens gek en ga lopen naar Rome. Wij zijn immers al redelijk oud, maar zeker nog niet dood. Wij huppelen als jonge goden over bergen en door dalen. Uiteraard ondersteund door wat paracetamol en af en toe een Weissbier. Na drie dagen lopen zijn wij toe aan een rustdag. Wij selecteren dan een hotel waar wij met gelijkgestemden kunnen recupereren en met wat training ons kunnen voorbereiden op de volgende drie dagen. Met "gelijkgestemden" bedoelen we dan mede-sportievelingen, die ook nog redelijk strak in het vel zitten, zeg maar: mede GR-5 lopers, of iets dergelijks.
Onze boeking in Hotel Sport & Wellnes Bel-Air deed ons vermoeden in de juiste accommodatie te zijn. Inderdaad, er is een zwembad, sauna en fittnes ruimte. Maar daar blijft het dan ook bij. Het publiek is toch enigszins anders. Oumanido in het kwadraat. En voor de kenners onder ons, van het niveau minimaal zzp-5. Leg een parkeerplaatsje aan voor een directeur en je hebt een VVT eerste klasse. De vier sterren is deze accommodatie zeker waard. Een dienstbare senior receptionist, die onze rugzakken naar de kamer sjouwt terwijl wij van ons welkomstdrankje (Weissbier) genieten. En donker getint personeel in het restaurant, wat doet denken aan bediening in het koloniale verleden.
Enfin, de faciliteiten zijn meer dan goed. Waar het om gaat is het publiek.
Je komt onze mede-hotelgasten eigenlijk niet in het hotel tegen. Zeker niet in de fittnes ruimte. Af en toe dobbert er een in een opblaasbandje in het zwembad. De sauna is niet aan te raden, vanwege het gevaar van vroegtijdige ontbinding. Dementie viert hoogtij bij de gemiddelde hotelgast. Bij het restaurant zijn extra parkeerplaatsen voor rollators. Het bedienend personeel is tevens verzorgende-IG en begeleidt je naar je tafeltje, doet het slabbetje voor en helpt met voeren. Wij vragen ons af hoe deze mensen zich kunnen douchen in het bad in de hotelkamer. De rand van het bad moet voor hen iets zijn als de Alpen voor een GR-5 loper. Of zit hier de gelijkgestemdheid?
06 Juni 2019 - 16:03
Wouter:
Nou dit klinkt alsof jullie naar toekomst gegaan zijn. Om de oude herinneringen van de g5 te herleven. Met rollator op pad gevoerd worden in een 4 sterren hotel met een koloniaal gevoel. En dobberend in het zwembad om je losse vel de ruimte te geven. Als je het mij zou vragen lijkt me dit toekomst beeld best beangstigend. Maar wellicht kunnen jullie nog tips vragen en de herinneringen herbeleven van alle oude g5 wandelaars. Ik wens jullie nog veel succes en vergeet niet dat jullie je moeten aanpassen aan de rest en ook om 8 uur naar bed toe moeten.
Dikke zoen van ons -
06 Juni 2019 - 16:51
Lucy:
Ja dit is een soort back to the future. Volgens mij zijn jullie sportievelingen daar nog ver van verwijderd hoor. Maar een welverdiende vrije dag.
Succes morgen. -
06 Juni 2019 - 19:10
Alex:
Wij vinden dit een stralende foto met een jeugdig decolleté.
Niks Omanido , niet in een opgevoerde scootmobiel , maar stevig doorstappen in solide wandelschoenen.
Veel wandelplezier